K & L

Kikis Expressbud.
Mysigaste filmen - inte konstigt eftersom det är en Miyazakifilm. Kiki är en liten häxa som bestämmer sig för att öppna ett eget expressbud på ett bageri. åh, en så söt film - se den (råd: se allt med Miyazaki).
the Life Aquatic With Steve Zissou.
En av mina asboluta favoritfilmer of all time. Wes är ju genialisk som hittar på en film med det här konceptet. Tror i och för sig att de flesta har sett denna film (inte direkt något tips). Dessutom är jag kär i Owen Wilsons karaktär, Ned. SÅ BRA SKÅDESPELARE. Älskar för övrigt scenen då Zissous båt blir ockuperad av pirater och han går bananas.
the Life of David Gale.
Fantastisk, genomtänkt film där man får tänka ansträngt genom hela filmen/analysera varenda litet steg som sker. Vad är sanningen om alles vår David Gale. Så snuskigt spännande film att man får gåshud. Totalböl i slutet av filmen dock - dör av frustration. Så smart film.
Little Miss Sunshine.
Kul film man både kan skratta och gråta åt. Ungen är så fulsöt och intelligent att man skrattgråter. Filmen visar verkligen hur sjuka ideal det finns i samhället redan från barnsben. Filmen gör narr av sånt här skit som man bara vill kräkas av. 
Les Amours Imaginaires.
Xavier Dolan gör magnifika filmer om förbjuden kärlek, sexualitet och vackra människor. Just denna film är min favorit - den bjuder på både fniss, sorg, spänning och irritation. Dessutom är det så fint sceneri genom hela filmen, full av fyndiga drömscener som exempelvis den med ultrasnygga Niels omringad av fallande marshmallows.
Lost In Translation.
Bara en så fin film. Scarlett Johansson må ju vara en av de snyggaste kvinnorna på jorden - wow vilken brud. Dessutom är ju Bill Murray en favvisskådis.
 
 
ALLMÄNT | |
#1 - - carran:

han stavas Hayao Miyazaki ollan

Upp