RAB DAG 6 & 7

Dag sex var inte en av resans mest minnesvärda dagar... Dagen började med regn och tunga moln, men vi trotsade väderlekarna och badade i Suha Punta tills regnet blev outhärdligt. Det blåste upp till storm och vi tog vårt pick och pack och åkte hem snabbt. På kvällen åkte vi omkring överallt för att hitta en pizzeria, men alla restauranger tycktes ha stängt? Tillslut fick vi vår efterlängtade pizza och så var den dagen slut.
Dagen därpå vaknade vi till detta (bilden ovan och bilden nedan):
Vädret var stabilt, molnigt, men varmt. Vi bestämde oss för att åka hela vägen till Pudarize, en småstensstrand nära färjelägret (låter kanske inte jättefräscht). Vi solade, läste, badade, hoppade i havet från cementblocken, drack fruktsmoothies och åt världsgod hamburgare. (Bilderna hör inte till!)
Efter fyra härliga timmar vid stranden började det regna såklart och vi åkte hemåt för att duscha och hänga lite med farmor och farfar. Här är lite bilder som Carro fotat i farmors trädgård:
Hon är helt galen i egenodlingar och har precis köpt ytterligare tomtyta för att bygga ut sitt gigantiska trädgårdsland som tar upp halva tomten. Här växer gurkplantor, tomater, citronträd, bigarråträd, fikonträd, vindruvor, majs, pumpor, paprikor, meloner, vaxbönor, sallad, kål och allt möjligt.
På kvällen gick vi in till stan via strandpromenaden. Vi stannade till på Banova bar för att dricka öl och se solnedgången och det var så himla fint. Här har vi Emma innan vi skulle gå - inte alls peppad på ytterligare en kväll på Medeltidsfestivalen.
Längst ut på strandpromenaden fanns det diverse matstånd där de serverade "sochovo", en fantastiskt god kroatisk bönsoppa. Jag åt även "langos" med ost och ansjovis, mums. Avslutar med en bild på Emma iklädd min gigantiska Samanthahatt.
RESOR | | Kommentera |

FILM

Bara en liten film Oscar knåpat ihop från Oslo.
Tycker den är fin.
Saknar er.
ALLMÄNT | | 3 kommentarer |

#

Skriver vegetariska matlistor inför veckodagarna, provjobbar, cyklar som en idiot fram och tillbaka från city - hem, svettas som en gris, äter mintgodis tills jag får ont i magen och har drabbats av extrem mensvärk.
 
Skriker på oskyldiga sjuksköterskor över bortslarvade recept, skriver i blanketter för skadeersättning på diverse försäkringsbolag, dricker blåbärsmoothies vid poolen och glor på Paradise Hotel Danmark (sitter och väntar hela dagarna på att ett nytt avsnitt ska dyka upp).
 
Storhandlar, tankar bilen första gången i mitt liv (vilken upplevelse asso!!!!), planerar ytterligare en Kroatienvisit och även en kräftskiva i Oslo. Just nu ligger jag utslagen och nerbäddad i min säng efter att ha sopat + skurat ett gigantiskt restauranggolv i 1h.
 
 
 
 
 
 
ALLMÄNT | | Kommentera |
Upp