Ho Chi Minh 16/3

Nu har vi anlänt till hostelet efter 15min svarttaxifärd för 150kr. Sinkan, Carro och Tessi fick dock pröjsa 350kr, lol. De var inte jätteglada när de fick reda på att en taxi på 15 min egentligen skulle kosta typ 40kr...

Vårt hostel ligger alltså i en 24vånings skyskrapa i distrikt 4. Lite wierd dock att Skygon inte var skyltat med någonstans. Letade oss upp till 12e våningen och blev välkomnade av en jättetrevlig kille som visade oss våra dorms. Det här hostelet har tydligen bara 11 bäddar totalt, så det är mysigt och trångt + världens coolaste utsikt över ca hela Saigon.

Vårt rum är 4bäddsdorm, där jag Loppan och Carro sover med en tjej från Singapore som är jättesöt, men så jäkla konstig... När vi skulle sova började hon kasta runt med sina saker, prasslade, la tillbaka osv aka tvångsaktigt beteende. Tyckte nog mest synd om henne. Men när en obekant börjar nynna på en sång på natten i kolmörker blir man fan rädd...
RESOR | | Kommentera |

Phnom Pehn -> Ho Chi Minh 16/3

Sitter på den halvfulla bussen och befinner oss äntligen på Vietnamesisk mark efter smidig gränsövergång. Chauffören verkar vara på dåligt humör pga slänger sig på tutan varannan sekund. Tror det är en thing här.

Nu är det några timmar kvar tills vi anläder till vårt hostel Skygon. Boendet som egentligen skulle kunna ha varit en fucking lyxlägenhet med pool osv... tack air bnb for screwing up min bokning.

Phnom Pehn i sin helhet:
Sjukt synliga skillnader mellan rika och fattiga
Evigt tutande i trafiken, kaos
Skitigaste stället vi varit på
Needed air con =hängde på enorm galleria
Gick spontant på bio för 30kr
Bedbug galore på lovly jubbly villa = ringde annat hostel mitt i natten som vi fick sova på, fast i lobbyn pga fullbokat.
Äckelkänslor på S-21 och Killing Fields
Springrolls och drinkar på Olala
RESOR | | En kommentar |

Sihanoukville & Koh Rong 11/3

Efter dramadagen på akuten har skräcken lagt sig. Jag och Carro minns inte mycket av händelsen och jag tror jag mår bättre av att inte göra det. Mitt psyke har liksom dragit ett sträck över hela sjukhusvistelsen. Nu ser jag det hellre som om att jag och Carro bodde på hotell en natt:-)

Första dagen i Sihanoukville spenderades främst på ett stor supermarket, där vi tömde deras lager på tonfiskkonserver, knäckebröd, la vac cherieost och snabbnudlar. Jag och Carran måste börja käka mer saker vi vet att vi kan äta. Bara det att promenaden dit tog ca 40min i 35graders stekande sol.

Här latar vi oss mest bland britter och svenskar på stränder som Otres1 (bra, men ont om plats. Ska man sola här måste man nästan hyra solstolarna), Otres2 (mysigt och rörigt, ännu mer ont om plats. De flesta ungdomarna var här) och Independence (liten och avskild strand, extremt avkopplande).

Vi går alltid till hostelet ett stenkast bort vid namn Monkey Republic, pga därifrån hörs musiken högst. Vi utnyttjar mest deras happy hour som innebär öl för 10kr + drinkar för halva priset. En kväll drack vi många buckets där innan vi gick ner mot Serendipity Beach där barerna/klubbarna boxades om högsta ljudvolymerna. Vi hängde mest vid hiphop/rnbklubben längst bort, dansade till snoop doglåtar och störde oss på intensiva britter.

En dag drog carro och jag ensamma till koh rong och hade världens bästa dag. Jag måste åka tillbaka dit. En dag gjorde inte ön rättvisa. På stränderna sträckte sig alla hipster/alternativa hostels där det kryllade av brunbrända, skitiga, rökande backpackers i sanden. Vi träffade en Sydafrikansk tjej som jag inte minns namnet på. Hängde och var frustrerade tillsammans pga vår färja bestämde sig för att svänga förbi en annan ö innan vår.

Blev alltså lurade av SpeedBoatföretaget som tog 20dollar för en resa som skulle ta 45min, men som tog 2h:) = dramaaa på hostelet då det var dem som sålde biljetterna till oss. Vi fick nöja oss med gratis frulle morgonen efter.
RESOR | | Kommentera |
Upp