Sydostasienresan - Mui Ne

Boende:
"Mui Ne Hills Budget Hotel" 50kr/natt, ca det billigaste boendet ever. Vi var helt ok nöjda med det här stället. Vi hade bara en toalett till 8 personer och det var dessutom en skjutdörr som var sämst = en väckte alla i rummet vid toabesök på natten. Det bästa med boendet var att promenera upp till den lyxigare delen som hette Mui Ne Villa Hotel. Där kunde en bada i världens najsigaste pool + käka god mat i deras restaurang. Minus för uppförsbacken i 40graders värme. + de arrangerar även guidade turer. Vi hade världens bästa dag, men om du vill ha livet i behåll - åk inte med jeepsnubben aka lord of techno mix tapes aka 120km/h-i-kurvor.
Sevärdheter + att göra:
Suoi Tien (Fairy Stream), mysig promenad vadandes i rött lervatten. Lite snuskigt då vattnet är pissvarmt och solen gassar en i nacken. OBS TA MED HATT. Annars fint sceneri (en går liksom förbi kossor på vägen), men överskattat.
 
Mui Ne Fishing Village/Harbour, åk till utsiktsberget/soptornet för att få en bra bild av hela området. Tja, stort minus för tonvis med sopor rätt framför fötterna på utsiktsberget = luktar satan och förstör som fan. Dock riktigt häftig plats och värt att se (inte soporna då).
 
White Sand Dunes, OMG - roligaste jag gjorde på hela resan! Om du är i Vietnam i 15 dagar är Mui Ne ett måste pga just detta (inget annat egentligen). Här kan en hyra fyrhjulingar att yra runt med i de enorma sanddynorna. Så sjukt häftig känsla. Måste nästan tillbaka hit.
 
Red Sand Dunes, pretty much samma sak som de vita fast mycket vackrare. Åk hit på eftermiddagen, slå er ner på en topp, drick öl och titta på solnedgången.
Nattliv:
Det finns en rad med klubbar i Mui Ne, men vi var inte alls partysugna här. Vi satt mest och drack drinkar och öl på hotellet. Alla butiker, klubbar och barer är ägda av ryssar och inte vietnameser - don't like that, liksom vafan? Men är du sugen på att klubba: lägg dig och sola på stranden så kommer garanterat någon dela ut eventflyers till dig...
Restauranger/mat:
BREEZE, här åt vi varje dag frukost, lunch och middag. Finns massor att välja mellan och nästan allt smakar bra. Capresesalladen sög dock, men pizzorna och efterrätterna var splendid. PS, restaurangen tillhör hotellet vi bodde på.
, SYDOSTASIEN-GUIDE | |
Upp