Sydostasienresan - Phnom Penh

Boende:
One Stop Hostel 60kr/natt, som sagt väldigt bra och seriös kedja. De lät oss till och med checka in mitt i natten efter att jag ringde och väckte han i receptionen. Det var fullbokat, men de lät oss sova i deras lobby/myshörna, vilket var guld då vi bara ville komma ifrån bedbug-hostelet vi hade bokat från början.
Sevärdheter + att göra:
S-21 Tuol Sleng, superviktig och supervidrig plats en måste se för att förstå. Här kan du hyra audio guide på svenska! Kostar inte alls mycket för inträde, hursomhelst är det så värt det. Vi åkte faktiskt bara till Phnom Penh för att åka hit + killing fields.
 
Choeung Ek "Killing Fields", vägen hit är ett helvete. Tuktuken man hyr under en dag tar dig genom de fattigaste områdena i huvudstaden. Det luktar dött djur och avföring hela vägen hit och en bör ha munskydd när man åker genom de smutsigaste områdena. Men en måste bara åka hit, det är jätteviktigt och så sad. En blir ju förbannad på innehållet i vår svenska undervisning. Vi nämnde inte ens de röda khmererna på låg, -mellan och högstadiet.
 
Gå på BIO!!! Omg, om en vill se alla nya hollywoodfilmer (+ alla asiatiska skräckisar) svinbilligt - gör det i Phnom Penh. Vi gick på "Major Cineplex" för 40kr i en svinfancy galleria vid namn "Aeon Mall".
Nattliv:
Phnom Penh är inte en jättetrevlig stad enligt oss. Vi kände aldrig peppen att gå ut och festa riktigt efter att man hade sett killing fields och S-21. Här lever även de flesta klubbar och barer på att objektifiera flickor för att locka till sig kunder.
Vi gick mest på bio.
Restauranger/mat:
La Croisette, sjukt bra mat och vänlig service. Jag åt de färska vego-vårrullarna och friterad bläckfisk som var extremt gott. Tror vi betalade typ 40 spänn för allt.
, SYDOSTASIEN-GUIDE | |
Upp