STRÄNDER I SYDOSTASIEN

1.
Koh Rok beach, Koh Lanta - Thailand
Den här pytteön åkte vi speed boat till en dag på Koh Lanta och JÄVLAR vad fin den var<3 Har aldrig varit med om mer turkost vatten en här!!?? Den bästa med den här stranden är att bara några få meter ut finns ett enormt korallrev med t.ex clownfiskar<3 Absolut den vackraste stranden vi var på. Dock kryllade det av mikromaneter i vattnet, vilket känns som små nålstick vid beröring...:-((
 
2.
White beach, Koh Rong - Kambodja
ÅÅÅH, den här platsen är så sjukt jäkla fin<3 Kristallklart vatten och silkeslen sand<333 Här ville jag egentligen spendera 1 vecka, men vi hann bara med 1 dag:( Definitivt en av de bästa stränder jag varit på.
 
3.
Maya beach, Koh Phi Phi - Thailand
Ligger på en tillhörande pytteö till Phi Phiöarna. Även inspelningsplatsen för filmen the Beach<3 Vet att det är superklyshigt och asturistigt att åka hit, men det är SÅ värt det. Vi åkte dock med en superwierd man i hans long boat som släppte av oss i bukten bakom Maya Bay, därav fick vi klättra över vassa stenar, sjöborrar och sedan upp för en klippa i ett rep?! Äventyrligt, men farligt... Därför fick jag inte med mig kameran, vilket sög pga världens finaste strand.
 
4.
Khlong Prao beach, Koh Chang - Thailand
OMG, världens bästa strand. Så rent vatten, svalkande och inga otrevliga överraskningar på botten:P Här promenerade vi längs med hela (den aslånga) stranden, gassade, lyssnade på musik, gick på thai massage, spelade volleyboll, drack breezers in på nattimmarna och spexade förstås ^
 
5.
Thong Nai Pan Noi beach, Koh Phangan - Thailand
Har tyvärr inga bilder på denna megafina strand</3 Gick inte hit alls ofta då vi bodde i sjukaste villan med extrempool. Vi hade 8min gång till stranden och då var man tvungen att gå igenom en asmysig resort. Sanden var asmjuk och det fanns mycket skugga (vilket behövdes!!!). Minus för jättevarmt vatten. KOH PHANGAN - LOVE U LONG TIME<3
 
6.
Railay beach, Krabi - Thailand
WOOOOOOOOW. Loved dis beach<3 Så himla coolt sceneri + Så himla coolt att en inte kan ta sig hit på annat sätt än med båt. Vattnet är superklart (men supervarmt) och vågorna kan bli rätt höga (men inte läskigt höga såklart). Hade skitkul här. Minus för dyra restauranger = ta med egen mat som vi gjorde.
 
7.
Otres beach Nr:1, Sihanoukville, Kambodja
Otres beach är alltså en enormt långt strand som delats upp i 2 olika delar. Den ena delen är lite lyxigare, lugnare och mer genomtänkt, medan den andra är mer independent och trashig. Den här stranden tyckte vi mycket mer om med tanke på att man faktiskt kunde relaxa i såna här solstolar hela dagen lång (ca det bästa som finns). Vattnet är superrent och lite kyligare, dock ligger det en ganska lång bit från stan.
 
8.
Otres beach Nr:2, Sihanoukville - Kambodja
Tydligen skulle den här delen av Otres vara den bästa enligt många vi hade snackat med, men jag vet inte om jag kan hålla med. Den här stranden var smockad med hotellrestauranger och rangliga bungalows där valfri ensam vit skandinavisk man bodde. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men den kändes nästan tjackig? Här kryllade det av hippieyoungsters som delade ut flyers för diverse "SICK" happenings till skogs.
 
9.
Kata beach, Phuket - Thailand
Phuket är inte alls ett najs resmål om en frågar mig... Men den här stranden fick MÅNGA pluspoäng från moi då den låg lite utanför den dräggiga delen av Phuket. Här var det folktomt och supervackert. Dessutom låg den bara 7minuters gång från vårt hostel<3 Men fy vad varmt det var den dagen.
 
10.
Chaweng beach, Koh Samui - Thailand
Vår sista strand innan vi åkte hem till Suedi</3 Hade så mysigt här vareviga dag med dessa. Låg i dessa solstolar i timmar, läste ut min bok, lyssnade på P3dokumentärer mm. Dock var vattnet pissvarmt och rätt smutsigt faktiskt... Gick bara i för att bada då jag rann av svett och behövde kissa:-)
 
11.
Long beach, Koh Lanta - Thailand
Den här stranden var supermysig att hänga på på kvällen. Men på dagen var den inte mycket att ha (vi hängde ju mest vid vår pool). Sanden var för varm att ligga och sola i och man fick inte hyra solstolar från hotellrestaurangerna pga vi var ej gäster :S lol. Dessutom var det väldigt långgrunt och vattnet var supervarmt. Men som sagt, asnajs hak att mysa på filt och se solnedgången på<3
 
12.
Loh Dalum bay, Koh Phi Phi - Thailand
Om en är på Phi Phi är det ingen tvekan om saken. Här åker man ut på båtutflykter och badar, INTE på stränderna på ön. Här är det alldeles för mycket partystämning 24/7 för att relaxa på stranden... Det kryllar av barer och hostels längs med stranden och stämningen är toppen på kvällarna. Här är det dock dyrt att äta och vattnet är läskigt långgrunt på dagarna!? Carran var nästan säker på att en tsunamivåg skulle sluka oss där ett tag.
 
13.
Ao Nang beach, Krabi - Thailand
SÅ tråkig strand. Fina vyer såklart (som det är i hela Thai), men väldigt skitigt och pissljummet vatten. Här går det inte att ligga en hel dag utan att avlida av värmeslag. Vill man svalka sig får man gå hem till ACn pga havet är varmare än på land. Här hittade jag flertal strandade havsdjur: maneter, bläckfiskar och fiskar WHY!? Hit åker jag aldrig mer:-P
 
14.
Nha Trang beach, Nha Trang - Vietnam
Första dagen vi spenderade här var skitbra. Vattnet var rent och kallt, vilket gjorde att man faktiskt var i för att bada och inte enbart för att kissa... Men dag 2 var en helt annan historia. Stranden var plötsligt hur skitig som helst!? Jag och Loppan hittade till och med en massa kackerlackor längs med stranden? Vart fan kommer de ifrån kan man ju undra??!! Vägrade att bada och låg i solen istället, tills skuggan av skyskraporna (som ligger ca 10m ifrån stranden??) täckte solen alldeles för tidigt.
 
15.
Sairee beach, Koh Tao - Thailand
Im sorry Koh Tao. Den här stranden var inte alls mycket att ha. Jag låg mest och var avis på alla dykare som kom in med deras båtar fyllda med syrgastuber och scubadräkter. Det var på tok för långgrunt och vattnet var ganska smutsigt pga alla båtar som det kryllade av. OBS var även skitskraj över att kokosnötterna i palmerna ovanför en skulle ramla ner och mörda en medan man solade... :-/// Dock vackert på kvällen:-) Åk ut med båt och bada istället!!! SO MUCH MORE FUUN
 
16.
Mui Ne beach, Mui Ne - Vietnam
Hmmmm, har så många frågetecken kring den här badorten... Det må se underbart ut på bilderna, men alltså... Här var det så himla folktomt. Kändes som att de enda som var där var vi och resten pensionerade ryssar. Fler ryssar än Vietnameser. Hela Mui Ne känns Ryssifierat. Stränderna är låååånga och skitiga som fan. Jag badade där 1 gång och då fick jag använde mig av en pinne för att dra bort alla alger och skit som låg på ytan.
RESOR | |
Upp