Bangkok 26/2

Den här morgonen/förmiddagen vaknade jag och Carran lite senare pga no sleep. Åt frulle och vilade från sol och bad den här gången (lär bli rätt mkt av det på koh chang).

Istället gick vi ut på gatan för att catcha en tuktuk för lite sightseein. Vi fick världens bästa erbjudande av en skitgullig gubbe. 50 baht för oss fem, vilket är typ 10kr var och då ingick en rätt lång turistrutt som innebar att han väntade på oss vid varje stopp.

Första stoppet var Standing Buddha som var sisådär, men det var skönt att strosa omkring där bland munkarna pga extremt folktomt och lugnt. Efter detta drog vi vidare till stopp två som var en seriös turistbyrå där vi fick hjälp att boka resan till Koh Chang som vi åker till imorgon. Kostade oss ca 200kr för 5h resa med buss och båt, vilket är rätt dyrt för att vara här...

Stopp tre var vid en brygga längs med floden där vi skulle åka long boat, bara det att vi blev assnopna när vi fick höra priset. Efter mycket tvek och prutning åkte vi i alla fall för ca 95kr. Det visade sig vara hur värt som helst! Var så himla härligt att få se lite mer vardagsliv i Bangkok istället för turistgatan vi bor på. Vi åkte runt bland små instabila trähus på pålar, lyxvillor och ofantligt många tempel. Såg barn som badade i floden, folk som sålde frukt i små båtar, metade eller bara chillade i en hängmatta.

Stopp fyra var Wat Pho som började med att Sinka nästan fick sitt Visa uppättet av en ATM och Tessi som mådde skit efter gårkvällen. Tillslut hittade vi till templet och vi betalade 25kr var för att promenera omkring där inne bland alla mäktiga statyer osv. Huuuur häftigt som helst!! Efter att vi fotat allt som gick att fota avslutade vi allt med att se Laying Buddha som är en gigantisk liggande guldbuddha i ett tempel?!?!? It was preti cool.

När vi kom hem gick vi och hämta med oss vegetarisk och, tro det eller ej, nötfri pad thai från ett streetfoodstånd utanför hotellet. Vi käkade på takterassen med utsikt över Khao San Road<3 Tyckte inte Bangkok var så nice första dagen, men efter idag känner jag bara WOOOW. Imorgon bitti åker vi till en ö på östkusten som heter Koh Chang.
RESOR | |
Upp