Koh Chang 27/2

Bussresan som skulle ta 5h totalt tog alltså 7h... Men satan vad skönt jag satt (kunde ta upp benen på sätet framför).Vi stannade i Trat för aslame rast där man kunde köpa kyckling som såg ut att ha legat framme hur länge som helt. Åt chips till lunch och kissade på en squat toilet för första gången sedan jag kom hit... Gick inte jättebra om man säger så...

Vi åkte världens rostigaste bilfärja över till Koh Chang som tog ca 30min för att sedan åka en så jäkla sjuk väg uppför ett asbrant berg och ner igen tills vi kom till vårt hostell, Pajama. Måste visa bilder någon gång när bloggappen funkar som den ska dock... Det är så himla mysigt och fräscht här, inte alls som jag hade föreställt mig att dorms skulle vara.

Vi sover i ett 8bäddsrum på andra våningen och delar med två koreanska tjejer som är supergulliga. Jag har dock problems med att gå på toaletten här då vi delar med ganska många randoms hehe. Hälften som bor här är svenskar eller britter och de vi har pratat med är jättetrevliga.

Vi käkade mat på restaurangen bredvid hostellet som var hur dålig som helst. Vi hade 4 stycken som serverade vårt bord och ingen kunde engelska. Förstå hur träligt det blev med nötallergin... De förstpd knappt när vi faktiskt visade en bild på nötter med ett stort kryss över. Det slutade med att jag och Carro fick äta fish and chips... haha.

Eftersom jag mådde piss igår pga megamensvärk och aslång bussresa gick jag och la mig med Tessi redan vid 22tiden. De andra drack massa öl och drog på strandfest såklart, just den kvällen man mådde dåligt:-/
RESOR | | Kommentera |

Bangkok 26/2

Den här morgonen/förmiddagen vaknade jag och Carran lite senare pga no sleep. Åt frulle och vilade från sol och bad den här gången (lär bli rätt mkt av det på koh chang).

Istället gick vi ut på gatan för att catcha en tuktuk för lite sightseein. Vi fick världens bästa erbjudande av en skitgullig gubbe. 50 baht för oss fem, vilket är typ 10kr var och då ingick en rätt lång turistrutt som innebar att han väntade på oss vid varje stopp.

Första stoppet var Standing Buddha som var sisådär, men det var skönt att strosa omkring där bland munkarna pga extremt folktomt och lugnt. Efter detta drog vi vidare till stopp två som var en seriös turistbyrå där vi fick hjälp att boka resan till Koh Chang som vi åker till imorgon. Kostade oss ca 200kr för 5h resa med buss och båt, vilket är rätt dyrt för att vara här...

Stopp tre var vid en brygga längs med floden där vi skulle åka long boat, bara det att vi blev assnopna när vi fick höra priset. Efter mycket tvek och prutning åkte vi i alla fall för ca 95kr. Det visade sig vara hur värt som helst! Var så himla härligt att få se lite mer vardagsliv i Bangkok istället för turistgatan vi bor på. Vi åkte runt bland små instabila trähus på pålar, lyxvillor och ofantligt många tempel. Såg barn som badade i floden, folk som sålde frukt i små båtar, metade eller bara chillade i en hängmatta.

Stopp fyra var Wat Pho som började med att Sinka nästan fick sitt Visa uppättet av en ATM och Tessi som mådde skit efter gårkvällen. Tillslut hittade vi till templet och vi betalade 25kr var för att promenera omkring där inne bland alla mäktiga statyer osv. Huuuur häftigt som helst!! Efter att vi fotat allt som gick att fota avslutade vi allt med att se Laying Buddha som är en gigantisk liggande guldbuddha i ett tempel?!?!? It was preti cool.

När vi kom hem gick vi och hämta med oss vegetarisk och, tro det eller ej, nötfri pad thai från ett streetfoodstånd utanför hotellet. Vi käkade på takterassen med utsikt över Khao San Road<3 Tyckte inte Bangkok var så nice första dagen, men efter idag känner jag bara WOOOW. Imorgon bitti åker vi till en ö på östkusten som heter Koh Chang.
RESOR | | Kommentera |

Bangkok 25/2

Vår natt var hur sjuk som helst... Uppgraderade oss som sagt till ett jättefint rum, men upptäckte sent under natten att ACn var trasig och att vi hade bedbugs i sängen (trots mina bedbug sheets??!!!). Fick panik och packade allt/gick ner till receptionen för att få ett nytt rum. Så nu har vi alltså bytt rum 2 gånger under knappt två dagar.

Vaknade vid 12 för att springa ner till 7eleven med Carran för lite frukost. Vi äter bara naturell yoghurt som är snäll mot min arga mage (har tappat räkningen på toabesöken:-/). Sedan gick vi direkt upp till takterassen för bad, brass och drinkar i x antal timmar. När det hade börjat skymma dök tessi och co upp:-/ De sov ganska så mkt längre än mig och Carran. Ändå är det jag och Carran som är mest jetlaged av alla...

Efter dusch och lite uppfräschning begav vi oss ut på Khao San Road för ganska mycket bira och drinkar. Efter mycket om och men gick jag och Carro till Kfc och käkade pga pallade inte ta "no nut"snacket igen. Dock dålig idé pga mådde så jävla illa efteråt.

Några öltorn och buckets senare på vår hotellbar var vi ganska peppade för utgång. Gick över gatan till klubben med det orginella namnet "the Club". Hade det var i Sverige hade jag nog aldrig satt min fot där inne, men vafan det handlade om "one night in bangkok". Minns att vi stod på ett podium vid dj-båset och dansade hejvildt... Hade hursomhelst fett kul. Dock stängde allt i Bangkok redan vid 2 på natten, vilket kom som en chock för oss som precis hade kommit in the mood. Det hela slutade med att vi tappade bort Loppans bror Jonis och efter mycket spring fram och tillbaka gick vi och la oss vid 3. Somnade dock inte förrän halv 5.
RESOR | | Kommentera |
Upp